Синдром червоного ока або навіщо потрібні окуляри для плавання?

Posted by anya 23.03.2021 0 Comment(s)

Що таке окуляри для плавання?

 

Щоб розкрити цю тему повноцінно і зрозуміти всі причини страхів і неприязні дітей і дорослих до води, потрібно розглянути цю тему з погляду тренера і психології. Тренер вважає окуляри для плавання аксесуаром таким же важливим, як плавки або купальник.

З чим це пов'язано?

Кожен тренер з плавання стикався з тим, що батьки приводять свою улюблену дитину на плавання без цього важливого аксесуара.

Причини різні:
1. Не знають про важливість окулярів і взагалі не бачать у них необхідності;
2. Не знають, яку модель краще вибрати для дитини;
3. Дитина і так плаває без них (тримається на воді та плюхається з піднятою догори головою).

 

Зупинимося докладніше на першому пункті

 

Детские очки для плавания


Ми дуже довіряємо нашим очам: вони передають усю побачену інформацію мозку і він аналізує ситуацію. Це дає нам зрозуміти, що все добре, нашому життю нічого не загрожує або навпаки, що є небезпека і потрібно негайно реагувати. Коли ми занурюємося під воду без окулярів із заплющеними очима, зорового контакту немає, і ми не можемо розслабитися, а це викликає страх, паніку та недовіру до тренера.

Інша справа, якщо дитина вже навчилася пірнати і добре справляється без окулярів. Добре.
Якщо ми хочемо, щоб дитина просто пірнала з можливістю будь-якої миті відчути опору під ногами, виринути і вдихнути, витерти очі й оцінити обстановку, то може окуляри й не потрібні, але варто розуміти, що це і буде максимальним результатом у розвитку навички пірнання.

 

Другий пункт, дуже важливий

 

Очки для плавания для маленьких детей

На перше заняття дуже важливо підібрати зручні та комфортні дитячі окуляри, тому що від першого візиту вашої дитини в басейн залежить її подальше бажання відвідувати заняття з плавання. Ми рекомендуємо для першого заняття використовувати окуляри з силіконовими або гумовими прокладками, вони зручні та комфортні для пробного тренування і зможуть прослужити довгу і вірну службу, якщо ваша дитина піде в секцію. Якщо правильно підібрати модель дитячих окулярів, то ви зможете використовувати окуляри з 1 року і до 5-7 років однієї моделі!

 

Що ж відбувається, коли дитина тренується без окулярів? Це третій пункт.

 

1. Він не може довго лежати на воді, а це необхідно для правильного навчання.
2. Збивається дихання, перенапружуються м'язи й організм швидко втомлюється. А це приносить більше шкоди, ніж користі.
3. Не може часто повертати/піднімати голову, тому що і хлорована вода в басейні, і прісна, і солона у відкритих водоймах буде викликати подразнення слизової оболонки очей, що вельми шкідливо.
4. Як результат, дитину важко навчити технічно складного стилю плавання, якщо стільки подразнюючих чинників навколо.

Якщо ж наша мета, щоб малюк навчився плавати, міг спокійно і тривало пірнати, без труднощів триматися на воді і НАЙГОЛОВНІШЕ, щоб у дитини не було роздратування і страху води, то нам потрібно використовувати окуляри для плавання, які допомагатимуть дітям, тренеру і батькам.

Вода - це не місце для боротьби зі страхами! Для досягнення потрібного результату діти не повинні бути скуті та відчувати стрес. Навіть подолавши жах на занятті, не можна бути впевненим, що у відкритій водоймі в іншій обстановці дитина не піддасться паніці.

Організуйте якісні та безпечні тренування для свого малюка!